друкувати


Мінтранс ініціює від 3 до 5 років позбавлення прав за порушення умов переїзду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-20 02:35:24

Міністерство транспорту й зв'язку ініціює введення норми про позбавлення прав водія на строк від 3 до 5 років за порушення правил перетинання залізничних переїздів автомобілістами. Про це на брифінгу сказав міністр транспорту й зв'язку Костянтин Єфименко.

"Ми зараз виходимо з ініціативою... від 3 до 5 років позбавлення прав за порушення умов переїзду автомобільними транспортними засобами", - сказав міністр.

З його слів, 21 жовтня Мінтрансзв'язку проведе засідання колегії, на якому буде обговорюватися програма заходів щодо забезпечення безпеки залізничних переїздів.

Міністр повідомив, що в 2010 році на залізничних переїздах сталась 91 дорожньо-транспортна пригода - 76 на тих, які не охороняються і 15 на охоронюваних.

Також за останні 3 роки, зазначив Єфименко, зафіксовано близько 90 випадків в'їзду транспортних засобів в середину поїзда.

Від зазначив, що держпрограма із безпеки на залізничних переїздах передбачатиме встановлення додаткових шлагбаумів, буде забезпечено світлову і звукову сигналізацію на під'їздах до переїздів, а також встановлення шляхопроводів.

Міністр також зазначив, що розглядається можливість посилення кримінальної відповідальності за порушення правил перетинання переїзду.

Як відомо, 45 людей загинули й 8 були госпіталізовані в результаті зіткнення маршрутного пасажирського автобуса "Еталон" з локомотивом, яке сталось вранці 12 жовтня біля Марганця Нікопольського району Дніпропетровської області.

Після цього президент Віктор Янукович виступив за посилення відповідальності водіїв транспортних засобів, Кабінет міністрів повідомив про намір ліквідувати залізничні переїзди на території країни протягом 5-7 років, замінивши їх мостами й шляхопроводами, а Державна адміністрація залізничного транспорту "Укрзалізниця" - про намір розробити програму будівництва шляхопроводів замість залізничних переїздів до грудня.

Джерело: ТСН.ua