друкувати


Пам'ятник у польському місті Свебодзін має стати найвищою статуєю Христа у світі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-19 12:05:51

В околицях польського міста Свебодзін, розташованого поблизу німецького кордону, незабаром завершиться будівництво 33-метрової статуї Христа.

Пам'ятник має стати найвищою статуєю Христа у світі. Голову Христа увінчає двометрова корона, а саме статуя буде розташована на 16-метровому підвищенні.

Наразі найбільшою статуєю Христа вважається 34-метрова статуя Крісто де ла Конкордія в болівійському місті Кочабамба, в той час як знаменита статуя Христа Спасителя в бразильському Ріо-де-Жанейро сягає лише 30 метрів у висоту.

За попередніми даними, відкриття пам'ятника у Свебодзіні відбудеться вже у листопаді. Як і вищеназвані монументи, польський Христос буде представлений з розпростертими руками.

Вартість проекту поки не розголошується. Міська влада сподівається, що пам'ятник залучить до міста паломників і туристів зі усього світу.

"Якби ми побудували в місті іподром або поле для гольфу, туристи приїжджали б сюди лише влітку. Але статую Христа люди відвідуватимуть протягом усього року", - заявив міський чиновник.

Джерело: ТСН.ua