друкувати


З початку року в Карпатах рятувальниками МНС врятовано життя 171 особи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 06:30:41

Наші мальовничі Карпати манять до себе все більше і більше туристів. Особливо популярними були і залишаються говерлянські маршрути.

Саме однією із таких стежин 16 жовтня, вранці, попрямували підкоряти найвищу вершину українських Карпат троє молодих людей зі Львова, причому вибрали найдовший маршрут. Коли туристи уже спускалися з гори, звечоріло. І, хоча у одного із учасників групи був із собою ліхтарик, вони були не впевнені, що зможуть самотужки повернутися назад, тому вирішили не ризикувати і  звернулися за допомогою до рятувальників МНС. На пошуки заблукалих туристів вирушило 6 працівників Ворохтянського гірського пошуково-рятувального пункту. Рятувальникам МНС знадобилося близько двох годин часу, щоб розшукати львівян. У супроводі рятувальників горе-мандрівники дісталися тимчасового місця перебування. На щастя, життю туристів  нічого не загрожувало.

До речі, з початку цього року працівниками гігрських пошуково-рятувальних пунктів області здійснено 70 виїздів для надання допомоги людям, котрі потрапили в різні надзвичайні ситуації під час перебування в горах, ними врятовано життя 171  особи.

Джерело: Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області