друкувати


Відбувся з’їзд членів Асоціації випускників Коломийської гімназії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 06:00:02

"Від творчого вчителя – до творчого учні" – такий девіз Коломийської гімназії імені Михайла Грушевського, основним завданням якого є забезпечення реальних талантів і творчого потенціалу, закладених природою. Сучасні умови життя, рівняння на кращі європейські зразки навчання потребують високоосвічених, ініціативних та енергійних, ділових і винахідливих молодих осіб, які зможуть творчо реформувати наше суспільство.

Учні Коломийської гімназії щороку є переможцями міських, обласних та Всеукраїнських предметних олімпіад. За 2005-2010 навчальні роки 525 учнів стали переможцями міських предметних олімпіад, 87 місць обласних, 6 учнів стали переможцями Всеукраїнських предметних олімпіад.

Гордістю гімназії є учень 7-А класу Роман Селезінка, який один із західного регіону України став учасником відомої телегри "Найрозумніший", у якій неодноразово перемагав своїх ровесників з України та Росії.

Гімназія гордиться також і Іваном Монолатієм – кандидатом історичних наук, доцентом, викладачем Прикарпатського університету ім.В.тефаника, Мирославом Кавацюком – кандидатом фізичних наук, доцентом Грьонінгенського університету (Нідерланди), Мирославом Волошиним – кандидатом економічних наук, викладачем Тернопільської академії та багатьма іншими.

У суботу, 16 жовтня 2010 року, в Народному домі м.Коломиї відбувся з’їзд членів Асоціації випускників Коломийської гімназії імені Михайла Грушевського, присвячений 110-й річниці Коломийської української державної гімназії, 20-річчю відродження Коломийської гімназії та 145-й річниці з дня народження Михайла Грушевського.

З привітальним словом виступив перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Роман Панчук, який зауважив, що коломийська гімназія відома освітянськими перемогами й успіхами не лише в Україні. Заклад забезпечує і підтримує справжні таланти і творчий потенціал учнів та педагогів. У навчальному закладі навчаються й діти з Коломийського району, які після закінчення успішно продовжують навчання у вищих навчальних закладах. З нагоди свята Роман Панчук склав щиру подяку викладачам й випускникам гімназії за високий професіоналізм, побажав здоров’я, а директорові школи Йосипу Матковському, який очолює колектив вручив грамоту й вітальну папку.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА