друкувати


Відкрито ще одну парафію УГКЦ в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 03:10:38

Нещодавно в м.Івано-Франківську за клопотанням Єпископа Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира (ВІЙТИШИНА) і за сприянням міського Голови було виділено земельну ділянку в м. Івано-Франківську під будівництво церкви в мікрорайоні «Привокзальна площа».

16 жовтня Владика Володимир освятив тимчасову Богослужбову каплицю на час поки буде зводитися храм. Парафію названо на честь св. пророка Іллі. Парохом нової парафії призначено прот.  д-р Річарда Горбаня – віце-ректора з наукової роботи Івано-Франківської Теологічної Академії, сотрудником даної парафії є ієрей Володимир Войтович. Цього дня Владика освятив каплицю і очолив першу подячну Архієрейську Літургію в співслужінні: митр. прот. д-р Олега Каськіва – Протосинкела єпархії, прот. д-р Олександра Левицького – ректора Івано-Франківської Духовної семінарії ім. свщмч. Йосафата та духовенства Івано-Франківського протопресвітеріату УГКЦ та о. Антонія Козака – пароха м. Косова РКЦ.

В своїй проповіді Владика Володимир наголосив: «…велика ласка Божа, що на цьому місті буде храм і віримо, що в скорому часі його буде зведено для духовних потреб християн….». За такі щирі побажання та Архієрейське Благословення парох склав щиру подяку Єпископу Івано-Франківському та всьому духовенству та вірним за участь в урочистостях.

Автор: ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Єпархії

Джерело: Івано-Франківська Єпархія УГКЦ