друкувати


Коломийська районна влада зробила для громади села Спас справжній подарунок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 04:45:03

Найбільша відповідальність влади – турбота про наймолодших жителів та їхнє здоров’я. Про школу, що в селі Спас Коломийського району можна говорити з гордістю, адже у ній створено всі належні умови для занять: є сучасний стадіон, новий мультимедійний комплекс, майданчик зі штучним покриттям, шкільна капличка, а найголовніше – їдальня, де діти зможуть харчуватися гарячими обідами.

У п’ятницю, 15 жовтня 2010 року Коломийська районна влада зробила для громади села Спас справжній подарунок – відбулося відкриття ІІ черги будівництва школи на 198 учнівських місць: їдальні, актового залу й спортивного майданчику.

Святковий настрій витав у навчальному закладі ще зранку: тут готувалися до візиту високих гостей: голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, голови районної ради Дмитра Неміша, працівників освіти.

Охайна новітня школа зустріла усіх кульками й квітами. Діти у святкових костюмах, усміхнені щиро вітають віршами й піснями гостей.

"Ваше село завжди славилось гостинністю, талантами й працьовитістю. Сьогодні ми маємо вражаючий результат, - наголосив у своєму виступі голова райдержадміністрації Михайло Негрич, - прагнення і бажання дало добрі результати. Завдання влади – дбати про молоде підростаюче покоління, аби воно росло здоровим і міцним. Для влади й надалі одним з пріоритетних завдань залишається освітня галузь, тому роботи з покращенням матеріально-технічної бази шкіл району тривають". Він вручив грамоти голові АТЗТ "Коломиябудінвестсервіс" Миколі Присяжнюку, бригадирові комплексної бригади АТЗТ "Коломиябудінвестсервіс" Дмитрові Андрусяку, голові правління ПМК "Коломияспецмонтаж" Олегові Потятинникові, приватному підприємцю Богданові Крижалко.

Настала хвилююча мить і перерізана стрічка запрошує увійти до приміщення їдальні. Харчоблок призначений для 100% охоплення учнів гарячим харчуванням та запроектований для роботи на сировині й частково на напівфабрикатах. Їдальня містить у своєму складі обідній зал на 66 місць, комори овочів та сухих продуктів, приміщення для персоналу харчоблоку, приміщення для миття. Крім того, у буфеті передбачена реалізація готової продукції, можлива реалізація завезення товарів та готової продукції харчової групи.

Чимало радості надало дітлахам й відкриття спортивного майданчика. Після освячення учні радісно ринули на поле, ганяючи м’яча. Це був другий сюрприз для громади. Третім стало освячення актового залу. Запрошених зустрів затишний зал у євростилі, де й відбулася зустріч керівників облдержадміністрації та районної ради з жителями села Спас.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА