друкувати


Нерухомість в Києві коштує дорожче, ніж в Римі і Нью-Йорку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 12:55:27

У світовому рейтингу найдорожчих офісних приміщень столиця України зайняла 35 місце.

Всесвітній рейтинг оприлюднила консалтингова компанія Colliers International. Так за її даними, у світовому рейтингу міст з найдорожчою нерухомістю Київ випередив навіть Рим і Нью-Йорк, пише "Коммерсант-Украина" в статті "Подорожание вернулось в офис".

Максимальні ставки на офісні приміщення в столиці в червні (дослідження проводяться двічі на рік), досягали 44,6 долара за квадратний метр в місяць. Офіси в Києві коштують дорожче, ніж в Римі (39 місце), Південному і Діловому районах Манхеттена в Нью-Йорку (40 і 44 місця).

На першому місці у світовому рейтингу - Гонконг з максимальною ставкою 161,42 долара за квадратний метр. А в регіоні EMEA (Європа, Близький Схід і Африка) лідирує Лондон - 129,58 долара за квадратний метр.

Ріст ставок і зниження кількості вільних площ відбувається також із-за скорочення об'ємів будівництва. У першій половині поточного року, за даними Colliers, в експлуатацію було введено близько 20 тисяч квадратних метрів - більш ніж в два рази менше, ніж в першій половині 2009 року і майже в п'ять разів менше, ніж за аналогічний період 2008 року.

Як повідомлялося, у вересні реальні ціни на вторинну нерухомість Києва знизилися на 1,57%. Тільки за останні два тижні вартість житла впала на 10%. Дешевих варіантів небагато, але й активного попиту ріелтори не спостерігають.

Джерело: ТСН.ua