друкувати


П'яного водія вранці затримали біля Коломийської школи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 11:30:00

За домовленістю з управлінням освіти Коломийська ДАІ щоранку о 8 год. встановлює пости біля шкіл міста.

Сьогодні затримали порушника біля 3-ої школи. Старший інспектор Коломийського відділення ДАІ старший лейтенант Любомир Пецюк розповів Коломия ВЕБ Порталу, що о 8-ій год. від ЦРЛ на червоне світло виїхав автомобіль ВАЗ 2106, помітно було, що водій перебуває в стані алкогольного сп'яніння. Інспектори ДАІ зупинили авто, вилучили посвідчення водія, автомобіль передано на платну автостоянку. Вартість перебування авто на стоянці - 18 гривень за добу.

Інспектор зауважив, що Верховна Рада встановила надто великі штрафи, через що порушники намагаються уникати сплати. Так, штраф за порушення швидкості - 225-300 грн, за проїзд на червоне світло та обгін - 425 грн. Зазвичай в салоні автівки, каже інспектор, знаходяться свідки, готові посвідчити, що жодного порушення не було.

Сьогоднішній водій-порушник, на якого було складено протокол за п'янку, має 15 днів, щоб сплатити штраф. Якщо штраф виплачений не буде, попереджають “даішники”, матеріали передають у Державну виконавчу службу, що тягне за собою подвійний штраф. У випадку несплати кількох штрафів поспіль на майно власника накладається адмінарешт.

Попереду у старшого інспектора старшого лейтенанта Любомира Пецюка та його напарника лейтенанта міліції Романа Андрусяка - 8-годинна служба на маршруті Шепарівське кільце - завод КРП.

Автор: Віта БОЙЧУК