друкувати


В Івано-Франківську відбувся «Велофорум»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-18 10:45:15

Представники муніципалітетів, громадських організацій, ініціативних груп, комерційних фірм із України, Польщі, Іспанії взяли участь у міжнародній конференції з питань розвитку велосипедного транспорту, яка відбулася в Івано-Франківську, повідомляє в неділю кореспондентка Радіо Свобода.

На «Велофорумі» йшлося про розвиток велосипеда як засобу транспорту та рекреації. Перший день присвячувався світовому досвідові велосипедного планування, тематика другого стосувалася взаємодії громадських активістів із органами влади.

За словами організатора зібрання Віктора Загреби, якщо для європейських міст велосипед став звичним і популярним транспортом, а для велосипедистів забезпечується відповідна інфраструктура, то в Україні наразі йдеться про вивчення кращих європейських практик і перші спроби громадських ініціатив у Києві, Львові, Харкові, Черкасах, Луцьку.

На Прикарпатті громадська організація «Центр соціальних та ділових ініціатив» із Яремча спільно з партнерськими організаціями України і Румунії за підтримки Європейського Союзу виконувала проект «Велокраїна», завдяки якому у восьми населених пунктах Івано-Франківської, Закарпатської та Чернівецької областей було розроблено понад 50 веломаршрутів, споруджено 700 велостоянок, пункти велопрокату, велоремонту тощо.

Завдяки новому мікропроектові видадуть книжку про роль велосипеда як міського транспорту в різних країнах світу, про основні елементи велоінфраструктури, про деякі найцікавіші приклади популяризації велосипедів у країнах Європи, Північної та Південної Америки.

Конференція на Прикарпатті відбулася за фінансової підтримки Посольства США в Україні.

Минулого року «Велофорум» приймав Луцьк.