друкувати


Наступної п'ятниці ВР планує заслухати звіт Сергія Тігіпка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-15 01:45:28

Голова Верховної ради Володимир Литвин прогнозує, що в п'ятницю, 22 жовтня, парламент заслухає звіт віце-прем'єр-міністра з економічних питань Сергія Тігіпка. Про це він сказав на прес-конференції в Чернігівській області.

Спікер повідомив, що він отримав відповідне звернення від фракції Блоку Юлії Тимошенко.

"Я вже отримав звернення від фракції БЮТ. Крім пропозицій щодо розгляду тих чи інших питань, переліку питань, точніше кажучи, пропонується послухати відповіді на ті питання, які поставлять депутати і фракції до віце-прем'єр-міністра України Сергію Тігіпка", - сказав Литвин .

Він нагадав, що в попередню пленарну п'ятницю Рада не змогла заслухати Тігіпко через його перебування у закордонному відрядженні.

Спікер повідомив, що віце-прем'єра пропонується заслухати з низки питань, зокрема про ситуацію з житлово-комунальними тарифами та про перспективу підвищення пенсійного віку.

При цьому Литвин висловив побоювання, що виступ Тігіпко 22 жовтня може бути надмірно політизованим через швидке проведення місцевих виборів, які відбудуться 31 жовтня.

Нагадаємо, що Рада по п'ятницях пленарних тижнів зазвичай проводить "годину запитань до уряду".

БЮТ хотів, щоб Рада заслухала Тігіпко 8 жовтня, проте напередодні віце-прем'єр на чолі української делегації відбув до Вашингтона (США) для участі у щорічних зборах керуючих Міжнародного валютного фонду і Світового банку.

Джерело: ТСН.ua