друкувати


Святкові урочистості з нагоди річниці УПА відбулися в Коломиї

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-14 02:53:27

Захід у Народному домі розпочали виконанням Державного Гімну та благословенням єпископа Коломийсько-Чернівецької єпархії Миколи Сімкайла, яке передав отець Руслан Ваврик.

З привітальною промовою до громади та присутніх на сцені й у в залі ветеранів-членів Коломийської станиці Братства ОУН-УПА звернулася співголова громадської ради при міському голові Ольга Вітенко, після чого слово надали чільникам міста й району.

Мер Юрій Овчаренко після традиційних вітань вибачився за те, що за його каденції не вдалося організувати в місті музей визвольних змагань, висловив надію, що це здійснить наступна влада.

Пан Овчаренко вручив особисту відзнаку міського голови Петрові Бабинюку, члену міськрайонної організації ветеранів війни, а також грошові премії членам Коломийського братства ОУН-УПА та кошти на статутну діяльність осередку.

Голова Коломийської РДА Михайло Негрич насамперед привітав свого земляка, провідника коломийських ветеранів УПА Мирослава Симчича зі святом, опісля вручив грамоти районним керівникам підпілля та грошові винагороди ветеранам, пообіцявши особисто передати їх тим із 30 ветеранів району, хто не був присутній на заході в Народному домі.

Також стало відомо, що керівника хору Братства ОУН-УПА Марію Маївську представлено на присвоєння звання Заслуженого працівника культури України.

На цьому офіційні урочистості завершилися, і розпочався святковий концерт.

Автор: Віта БОЙЧУК