друкувати


Про екологічні проблеми Калущини – в прямому ефірі із В.Плавюком

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-13 03:45:35

12 жовтня у прямому ефірі на ТРО «Незалежність» (м. Калуш) перший заступник голови облдержадміністрації Василь Плавюк поспілкувався із мешканцями міста і району. Основну увагу було акцентовано на екологічних проблемах Калущини.

За його словами, роботи із вивезення гексахлорбензолу проводяться згідно запланованих термінів. Тож впродовж трьох місяців очікується вивезти 8,5 тис. тонн отрутохімікатів. Василь Плавюк повідомив, що питання взято на контроль керівництвом держави: Президент України Віктор Янукович і Прем'єр-міністр України Микола Азаров дали доручення максимально допомогти Івано-Франківщині з цілого комплексу проблем.

Стосовно теми місцевих виборів Василь Плавюк зауважив, що основне завдання влади – забезпечити їх прозорість та демократичність.

Жителів Калуша і району турбували питання екології, виселення із зони екологічного лиха.

Довідка: 27 вересня з робочою поїздкою в Калуші перебували Віце-прем'єр-міністр Володимир Сівкович та заступник Міністра охорони навколишнього природного середовища України Артем Володін. За участю урядовців, керівників обласної влади, калуської міської ради та журналістів всеукраїнських і регіональних ЗМІ у Калуші стартували роботи з утилізації гексахлорбензолу: завантаження його в спеціальні герметичні бочки та вивезення у Великобританію.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА