друкувати


Депутатам дозволили ухилятися від роботи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-12 12:45:30

Конституційний суд дозволив народним депутатам і суддям займатися викладацькою і деякими іншими формами некомерційної діяльності у робочий час. Про це йдеться у рішенні КСУ.

Суд визнав неконституційними норми закону "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення", в яких заборонялося суддям і нардепам займатися вищезгаданої діяльністю у робочий час.

Крім того, КСУ визнав неконституційною норму вищезазначених законів, в яких йшлося про обов'язкову перевірку близьких родичів осіб, які є претендентами на роботу в органах місцевого самоврядування та державної влади (держслужбовці).

Нагадаємо, що закони "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень", "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення" були прийняті 11 червня 2009, однак їх вступ у силу Верховна рада відстрочила. Вони повинні набути чинності з 1 січня 2011 року.

Джерело: ТСН.ua