друкувати


У Рожнятівському району відкрили нову школу на 400 учнівських місць

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-11 04:30:19

Минулої суботи голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова обласної ради Ігор Олійник та керівники Рожнятівського району перерізали символічну стрічку на приміщенні новозбудованої у Перегінську загальноосвітньої школи №2 І-ІІІ ст. на 400 учнівських місць.

«Мрії збуваються» - таким був лейтмотив виступів на святі новосілля школи вдячних перегінців, зокрема по святковому вбраних школярів, які наввипередки декламували поетичні рядки зі словами вдячності.

Дякуючи теперішній і колишній обласній та районній владі, будівельникам з Долинського будівельно-монтажного управління «Райагробуд» й «усім добрим людям» , причетним до спорудження школи, її директор Михайло Попівняк зазначив: будівництво розпочалося «у добрий час», за попередньої каденції на посаді голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка і «з його легкої руки, з другим приходом до влади - завершено».

До речі, оскільки школа знаходиться на плавунах, під її фундаментом будівельникам довелось встановити спеціальні сваї. Кошторисна вартість будівництва – понад 12 млн грн.

Як зазначив голова Долинської райдержадміністрації Микола Філіпович, завдяки наполегливості Михайла Вишиванюка за два останні місяці на добудову Перегінської школи №2 надійшло 3 млн. 200 тис. грн. з державного бюджету, і «школа вийшла як писанка». В подарунок від районної влади новосели отримали музичний центр.

Щиро вітаючи дорослих і малих перегінців з Днем народження «прекрасної нової школи», голова ОДА Михайло Вишиванюк наголосив: «Будівельники можуть по праву пишатися: завершено спільну семилітню працю і сьогодні діти, батьки і вчителі отримали велику радість, переступаючи поріг нової школи - красуні, з якої неодмінно вийдуть вчені, міністри, письменники, краєзнавці, а то й президенти». Від обласної влади школі подарували мультимедійний клас, а тенісні - головне управління освіти науки ОДА.

Дякували перегінці за нове приміщення школи і її колишньому випускникові Воломиру Сімковичу, який у 2003 році, будучи головою райдержадміністрації, розпочинав це будівництво, а після - щиро вболівав за його проведення.

Будівельник за фахом голова обласної ради Ігор Олійник відзначив «добру якість виконаних робіт» і закликав перегінських матерів «народжувати дітей, дбати про демографічну ситуацію в Україні», запевнивши їх, що «влада побудує ще не одну школу».

Керівники області вручили Почесні грамоти ОДА і обласної ради, медалі «За заслуги перед Прикарпаттям» будівельникам, директору школи, керівнику батьківського комітету, вчителям, які долучилися до спорудження сучасного навчального закладу.

Довідково. Дотепер Перегінська ЗОШ №2 знаходилася у старих будівлях 50-их років минулого століття.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА