друкувати


В.Янукович вимагає скасувати рішення про платні послуги для студентів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-11 03:43:58

Президент Віктор Янукович звернувся до прем'єр-міністра Миколи Азарова з вимогою скасувати рішення про платні послуги для студентів у вузах.

Під час зустрічі з прем'єр-міністром 11 жовтня Янукович сказав, що такі додаткові платні послуги для студентів фактично закривають дорогу до навчання дітям з малозабезпечених сімей.

В свою чергу Азаров пообіцяв президенту виправити ситуацію.

Раніше низка народних депутатів звернулися до президента Віктора Януковича із проханням сприяти скасуванню Кабінетом міністрів постанови про затвердження переліку платних послуг у ВНЗ.

Парламентарії вважають, що введення платних послуг у ВНЗ не відповідає вимогам статті 53 Конституції, що гарантує громадянам надання права на безкоштовну й доступну освіту, а також провокує корупцію у вузах.


Нагадаємо, Кабмін у серпні прийняв кілька постанов, що стосуються освіти, серед яких - перелік платних послуг, які можуть надаватися у вузах. У переліку є як ті, які вже дуже давно є платними: ламінація, ксерокопіювання або отримання другої вищої освіти, так і нові: "пеня" за пропущені заняття і за послуги бібліотек в позаурочні години.

На вівторок, 12 жовтня, запланована всеукраїнська акція протесту студентів проти запровадження додаткових платних послуг у вищих навчальних закладах.

Джерело: ТСН.ua