друкувати


На Коломийщині пройшов тиждень права

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-11 03:00:40

На виконання пункту 20 розділу ІІІ Указу Президента України від 18 жовтня 2001 року №992 «Про Національну програму правової освіти населення», наказу Міністерства юстиції України від 25.08.2010 року №794/7 в «Про проведення Всеукраїнського тижня правових знань» працівники Коломийського міськрайонного управління юстиції з 4 жовтня по 8 жовтня 2010 року, склавши план спільних заходів та залучивши відділ освіти Коломийської райдержадміністрації, службу у справах дітей Коломийської райдержадміністрації, провели тиждень права у рамках Всеукраїнського тижня правових знань з наступними заходами:

- організація в бібліотеках району куточків на правову тематику: «Ми і закон», «Вивчаємо Конституцію України», «Будуємо правову державу»;

- проведення для широких верств населення курсу лекцій: «Поняття про законодавство і його роль у розбудові правової держави»;

- брейн-ринг в Коршівській ЗОШ І-ІІІ ступенів «Знай закон замолоду»;

- відкритий урок з правознавства в Печеніжинській ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- конкурс малюнків серед учнів молодших та середніх класів на тему: «Якою я бачу свою країну»;

- Коломийська талерадіокомпанія «НТК». Трансляція дитячих фільмів про права дитини;

- підведення підсумків тижня правових знань. День юриста.

Щодо виконання даних заходів слід відмітити та віднести до позитиву те, що у всіх бібліотеках району організовано куточки на правову тематику: «Ми і закон», «Вивчаємо Конституцію України», «Будуємо правову державу», проведено для широких верств населення курси лекцій: «Поняття про законодавство і його роль у розбудові правової держави».

Зокрема 05.10.2010р. педагогами правознавства Коршівської ЗОШ І-ІІІ організовано брейн-ринг на тему: «Знай закон замолоду», який відвідали заступник директора Коломийського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Роман Попелюк, головний спеціаліст відділу освіти Коломийської райдержадміністрації Миколи Кісилейчук, провідний спеціаліст служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації Іван Фартачук, спеціаліст І категорії Коломийського міськрайонного управління юстиції Роман Якубів. У проведенні брейн-рингу взяли участь чотири команди:
- 11-го класу «Закон і порядок»;
- 10-го класу «Беркут»;
- 9-го – А класу «Алібі»;
- 9-го – Б класу «Юні правознавці».

Під час змагання точилася цікава і захоплююча боротьба, кожна команда намагалася довести, що вона краща, у перервах для присутніх виступили учасники художньої самодіяльності Коршівської ЗОШ І-ІІІ ступенів та, підсумовуючи закінчення змагання, можна зробити висновок, що переміг досвід, адже перше місце зайняла команда 11 класу «Закон і порядок», друге місце команда 10 класу «Беркут», третє - 9-А класу «Алібі», четверте команда 9-Б класу «Юні правознавці».

У середу 06.10.2010 р. в 9 класі Печеніжинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся відкритий урок з правознавства на тему: «Правомірна поведінка. Правопорушення та юридична відповідальність». Вчитель правознавства Ровенчук Петро Іванович спільно з учнями обговорили питання правомірної поведінки, правопорушення та його види, юридичну відповідальність та її особливості.

Слід зауважити, що незважаючи на те, що учні лише почали вивчати «Основи правознавства», але стараються, намагаються запам’ятати новий матеріал, постійно повторюють вивчене, тому отримують високі оцінки.

В четвер 07.10.2010 р. в молодіжному центрі м. Коломия за сприяння заступника голови Коломийської райдержадміністрації Леся Білищак, служби у справах дітей Коломийської райдержадміністрації, якими було виділено кошти на подарунки, спільно з відділом освіти Коломийської райдержадміністрації, Коломийським міськрайонним управлінням юстиції, відділом культури і туризму райдержадміністрації, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представниками школи мистецтв проведено конкурс малюнків серед учнів молодших та середніх класів на тему: «Якою я бачу свою країну», в якому взяли участь 71 дитина. Кожному учасникові вручено подарунок, адже такі конкурси сприяють розвитку дитини як особистості, розширюють уявлення учня про майбутнє держави.

З 4 жовтня по 8 жовтня 2010 року Коломийською телерадіокомпанією «НТК» проводилася трансляція дитячих фільмів про права дитини.

Закінчився тиждень правових знань 08 жовтня 2010 року підведенням підсумків та відзначенням Дня юриста, в якому взяли участь голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, голова Коломийської районної ради Дмитро Неміш, секретар Коломийської міської ради Ігор Граділь, заступник голови Коломийської міської ради Роман Бортейчук, які нагородили працівників апарату управління юстиції, державної виконавчої служби, відділів РАЦС грамотами голови Коломийської райдержадміністрації, голови районної ради та голови міської ради.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА