друкувати


Група прикарпатських боксерів побувала на змаганнях у Дубліні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-08 02:15:42

Група прикарпатських боксерів побувала на змаганнях у Дубліні. В столиці Ірландії відбувся міжнародний боксерський турнір під егідою мера цього міста.

Разом з представниками країни-господаря Ірландії, а також Англії та Росії у цих боях виступили іванофранківці Назар Боднарчук, Назар Калинюк та коломияни Олександр Іваньков, Ярослав Данилишин. Їх супроводжував тренер Павло Федорович. Він розповів кореспонденту sport.if.ua про поїздку.

"Все почалося з тренувальних зборів, які тривали чотири дні, — каже Федорович. — Кожного дня заняття проводили тренери кожної з країн: Ірландії, Росії, України та Анлії відповідно. Ці заняття дали нам багато корисного, адже кожен тренер проводив їх за своєю методою, деякі вправи наші боксери навіть робили вперше. П’ятий день був відпочинковим. Боксерів звозили на море, вони побували на екскурсіях".

Далі відбулися відбіркові бої до фіналу. Загалом турнір побудували так, що усі учасники-гості боксували з ірландцями. Своєму супернику поступився тільки Назар Боднарчук, а Данилишин, Калинюк та Іваньков пройшли до фіналів.

Фінальні бої проходили у своєрідній резиденції мера Дубліна. Як каже Федорович, у приміщенні, схожому на київський планетарій, обладнали ринг дещо менший за стандартний, розмірами 5х5 метрів. Це зробили для того, щоб між боксерами був більший контакт і таким чином збільшити видовищність поєдинків. Видовищним було і саме проведення турніру. Ірландці все організували за прикладом вечорів професійного боксу, з музикою, дівчатами, які виносили прапори, світловим шоу.

Ярослав Данилишин та Назар Калинюк перемогли своїх суперників. А от Олександр Іваньков поступився зірці ірландського боксу. Та, за словами Павла Федоровича, бій був дуже достойним. "Бій був напруженим і суперники виклалися о кінця, — розповідає тренер. — Хлопці боксували буквально "з кулака на кулак".

У кожній команді організатори визначали кращого боксера. Серед наших хлопців кращим визнали Ярослава Данилишина.

"Такий тренувальний збір і усі бої є для наших боксерів дуже корисними, — підсумовує Павло Федорович. — Ми ознайомилися з тренуваннями спеціалістів з інших боксерських шкіл. Бої за межами рідних стін, з закордонними боксерами та ще й цей зменшений ринг, такі своєрідні екстремальні умови, коли треба більше рухатися, більше думати, усе це дасть нашим хлопцям багато досвіду".

Джерело: sport.if.ua