друкувати


Семінар на тему: «Оподаткування неприбуткових установ та організацій» провели в Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-08 11:46:25

7 жовтня в залі засідань Коломийській ОДПІ відбувся семінар для бухгалтерів неприбуткових установ та організацій, в якому взяли участь бухгалтери 78 установ та організацій.

Відкриваючи семінар, заступник начальника Коломийської ОДПІ Наталія Котурлаш зазначила, що на обліку в інспекції перебуває 778 неприбуткових установ та організацій, якими сплачено до зведеного бюджету за 9-ть місяців 2010 року 24158 тис.грн. У загальній сумі надходжень до бюджету питома вага неприбуткових установ складає 23,5 відсотки, це в основному за рахунок сплати податку з доходів фізичних осіб.

Начальник управління оподаткування юридичних осіб Любов Пазюк висвітлила питання про оподаткування доходів неприбуткових установ та організацій, складання податкового звіту про використання коштів такими організаціями та звіту по пільгах.

Про порядок справляння місцевих податків і зборів, ресурсних (рентних) платежів, плати за землю неприбутковими установами та організаціями говорила завідувач сектору адміністрування платежів за землекористування, місцевих податків і зборів, ресурсних (рентних) та неподаткових платежів Олександра Максимова, начальник відділу контрольно-перевірочної роботи управління оподаткування фізичних осіб Світланою Вікторівною Новосад закцентувала увагу на справлянні податку з доходів фізичних осіб, порядку надання податкових соціальних пільг, складанні звітності за формою 1-ДФ.

Платників податків ознайомлено з основними положеннями проекту Податкового кодексу України в частині оподаткування неприбуткових організацій, відповідальності за неподання або несвоєчасне подання обов‘язкової звітності. Надана інформація щодо можливості отримання консультацій з питань оподаткування за допомогою інформаційно-довідкової служби при ДПА України за телефоном 0-800-501-007.

Завершився семінар відповідями на запитання платників податків.

Учасники семінару отримали зразки друкованої продукції.

Джерело: Коломийськa ОДПІ