друкувати


З Івано-Франківська відправлено до військових частин перші команди призовників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-07 10:45:33

Перші три команди призовників з Прикарпаття урочисто відправились 6 жовтня з плацу збірного пункту Івано-Франківського обласного військового комісаріату виконувати свій почесний обов’язок перед Батьківщиною в лавах Збройних сил України.

«Сьогодні у нас урочистий день, - прокоментував подію заступник обласного військового комісару з призову підполковник Юрій Павлюк, - ми відправляємо команди до частин у Житомирській, Харківській області та Автономної Республіки Крим. Всі призовники у нас пройшли медогляд та визнані придатними до військової служби». Загалом цієї осені з області планується відправити близько 760 новобранців. Зі слів пана Павлюка, на сьогоднішній день всі команди укомплектовані, оскільки призовна молодь з досить великим бажанням іде служити. Зрештою, цьому сприяють і умови майбутньої служби. Так, зі слів завідувача сектором з питань взаємодії з правоохоронними органами та виховної роботи апарату Івано-Франківської ОДА підполковника у відставці Валерія Іваненка, частина призовників потраплять служити у майже курортні умови. «Військова частина у Феодосії, - розповів він, - розташована в двохстах метрах від моря, харчування там забезпечують цивільні особи, які пропонують перші, другі, треті страви на вибір».

Цю думку певною мірою підтвердив і представник військової частини капітан Радик Ільясов, який прибув до Івано-Франківська відібрати майбутніх військовослужбовців для зенітно-ракетних частин Військ протиповітряної оборони. «Сьогодні до Феодосії, - зазначив він від’їжджають 22 призовники. Власне, в Феодосії розташовано лише штаб, в той час як частини, до яких потраплять хлопці, розкидані по всьому півострову. Деякі з них розташовані не тільки в 200, а й в 50 метрах від моря і навіть ближче. Харчування у нас, як мінімум не гірше, ніж у військових частинах Івано-Франківська. Тому, гадаю, скаржитись на службу призовникам не доведеться»

До Криму потрапить і вчорашній школяр Тарас Малецький з Отинії «Бажання уникнути служби в армії, - розповідає він, - у мене не було. Якщо беруть, отже треба йти. Дома залишаються молодший брат, мама, тато. В армії сподіваюсь набути нових навичок, зокрема щодо самоорганізації, дисципліни, а також отримати спеціальність, яка б знадобилась мені на все життя. Дуже хочу бути шофером»

Привітати новобранців прибули керівники облвійськкомату, представники органів влади області, духовенства, ветерани Великої Вітчизняної та афганської воєн, батьки.

Освятив призовників військовий капелан Івано-Франківського гарнізону отець Михайло.

Автор: Сергій БІЛИЙ