друкувати


В Івано-Франківську відкрито антикорупційну «гарячу лінію»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-06 11:00:12

5 жовтня в обласній державній адміністрації відбулася перша прес-конференція Уповноваженого з питань запобігання та протидії корупції Мирона Дмитрика.

Журналісти довідалися про основні повноваження очолюваного ним підрозділу, який було створено при облдержадміністрації у липні поточного року. Зокрема, до таких повноважень належать проведення юридичної експертизи документів, участь у проведенні службових розслідувань, перевірках фінансово-господарської діяльності, відомостей, оприлюднених у ЗМІ тощо.

За словами Мирона Дмитрика, протягом трьох місяців для розгляду в правоохоронних органах підготовлено 8 матеріалів, 3 з яких стосуються роботи сільських голів, 3 – працівників Держкомзему.

На думку Уповноваженого з питань запобігання та протидії корупції, корупційним явищам в Україні сприяє, в першу чергу, ментальність громадян. Як зазначив Мирон Дмитрик, за результатами соціологічних досліджень, більше 70% українців або давали, або брали хабарі; 60% співвітчизників вважають, що корупцію викоренити надзвичайно важко, бо вона є невід'ємною складовою суспільних процесів.

«Ми будемо намагатися популяризувати у суспільстві антикорупційні настрої», - наголосив Мирон Дмитрик представникам ЗМІ. Особливу увагу на прес-конференції він звернув на запобігання порушенням чинного виборчого законодавства. Очолюваний ним підрозділ у період виборчої кампанії, що триває, проводитиме моніторинг використання політичними партіями коштів та висвітлення матеріалів про їх діяльність у ЗМІ.

Про факти порушень під час виборчого процесу Уповноважений з питань запобігання та протидії корупції закликав представників ЗМІ та громадськість повідомляти за телефоном «гарячої лінії» 55-21-97

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА