друкувати


Новим генеральним секретарем ПАРЄ обраний Войцех Савицький

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-06 09:15:38

Новим генеральним секретарем Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) обраний Войцех Савицький. Про це повідомляється в офіційних документах організації.

На пленарній сесії ПАРЄ за кандидатуру Савицького проголосував 151 депутат з 246. Він вступить на посаду 1 лютого 2011 року і пробуде на посту 5 років.

55-річний Савицький народився у Варшаві. До складу керівництва Ради Європи увійшов в 1996 році. На цій посаді він змінить Матіаса Сорінаса.

Нагадаємо, резолюція Асамблеї про "Функціонування демократичних інституцій в Україні" була підтримана 102 голосами з 109. Один голос - проти. У ПАРЄ зазначили, що за довгий час це перша резолюція прийнята абсолютною більшістю.

"Асамблея висловлює свою стурбованість зростаючою кількістю обвинувачень та достовірних повідомлень про те, що демократичні свободи та права, такі як право на зібрання, право на свободу висловлювань та свободу медіа, опинились останнім часом під тиском", - написано в документі.

ПАРЄ визнала неприпустимим для демократичного суспільства втручання секретних служб та правоохоронних органів в роботу журналістів та ЗМІ і закликала владу здійснити всі необхідні заходи для захисту свободи ЗМІ та плюралізму.

Джерело: ТСН.ua