друкувати


В Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-05 05:30:53

В Івано-Франківську розпочався опалювальний сезон, повідомив сьогодні на прес-конференції міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, передає кореспондент ІМК.

"На сьогоднішній день стан розрахунків за газ нам дозволяє робити такий крок, незалежно від того, чи погодило Мінекономіки, чи не погодило процедуру єдиного замовника. Тому що погода не чекає, і здоров'я та життя дітей - найважливіше", - зазначив В.Анушкевичус.

Він уточнив, що рівень розрахунків міста за газ за опалювальний сезон 2009/2010 років становить 86,7%, а у середньому по Україні - близько 80%. В.Анушкевичус повідомив, що за опалювальний сезон 2009/2010 рр. заборгованість "Івано-Франківськтеплокомуненерго" за спожитий природний газ становить 14,9 млн грн, із них різниця в тарифах і заборгованість бюджетних установ, які фінансуються з держбюджету - майже 9 млн грн. Тобто, наголосив мер, до 15 жовтня місту потрібно погасити ще близько 6 млн грн.

"Я думаю, що ми з цим завданням упораємось, і питань у ДК "Газ України" і у НАК "Нафтогаз України" до Івано-Франківська не буде", - переконаний В.Анушкевичус.