друкувати


Розпочався 13-ий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-05 02:50:30

В понеділок, 4 жовтня розпочався тринадцятий раунд переговорів про створення зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом, який обіцяє стати ключовим.

За його підсумками Брюссель ухвалить рішення про те, наскільки ефективна нинішня модель ведення консультацій із Києвом, пише газета "Коммерсант Украина" в статті "Киев и Брюссель подбирают ключи к зоне".

Цей переговорний етап стане останнім перед щорічним самітом Україна-ЄС, який відбудеться 22 жовтня у Брюсселі.

З української сторони переговорну групу очолює заступник міністра економіки Валерій П'ятницький, з боку Євросоюзу - представник генерального директорату "Торгівля" Єврокомісії Філіп Куїссон.

"Нинішній раунд є ключовим. Протягом останніх кількох раундів у нас практично не було просування. Україна не готова йти на поступки щодо важливих пунктів, які передбачають адаптацію законодавства до європейських норм", - заявив один зі співрозмовників видання в Єврокомісії.

"Переговори в Києві 4-8 жовтня покажуть, чи готовий Київ взагалі до будь-якого прогресу. Якщо раунд знову буде "порожнім" - значить, необхідні суттєві зміни. Які саме, належить визначити пізніше", - зазначив він.

Джерело: ТСН.ua