друкувати


Обласна влада привітала голову Єврейської громади Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-05 03:45:37

5 жовтня заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький привітав голову Єврейської громади області Ігоря Фефера з 60-річчям та вручив йому Почесну грамоту Івано-Франківської облдержадміністрації за активну громадську роботу щодо збагачення культурної спадщини Прикарпаття, благодійну діяльність та сприяння соціально-економічному розвитку області.

Довідка: Єврейська громада області проводить активну діяльність щодо збереження традицій свого народу, проведення заходів культурологічного характеру, впорядкування місць поховань євреїв, надання допомоги малозабезпеченим. Представники громади завжди беруть участь у заходах на відзначення державних свят України.

Під час повені на Прикарпатті 2008 року Фефер І.Г. разом з представниками Єврейського фонду України надавали гуманітарну допомогу постраждалим мешканцям області. Єврейська громада області відмовилася від проведення запланованого на осінь 2008 року фестивалю єврейської пісні, а натомість відправила на відпочинок у Ялту перших 100 дітей з підтоплених районів.

За клопотанням Єврейської ради України і, насамперед, Єврейської громади області, шести мешканцям Прикарпаття у 1994 – 2007 роках присвоєно звання «Праведник народів світу» і «Праведник України», а у 2010 році вони отримали державні нагороди - ордени «За мужність» ІІІ ступеня за мужність і самопожертву, виявлені у роки Другої світової війни у врятуванні осіб єврейської національності від фашистського геноциду, збереження пам'яті жертв Голокосту.

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики ОДА