друкувати


У Головному управлінні МНС в Івано-Франківській області пройшли урочистості з нагоди Дня ветерана

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-04 11:15:43

У відповідності до Указу Президента України щорічно в нашій державі 1 жовтня відзначають День Ветерана. В цей день вшановували і ветеранів пожежно-рятувальної служби Прикарпаття.

Урочисті збори з нагоди Дня ветеранів відкрив начальник Головного управління в області Володимир Чернецький. Зі словами глибокої шани та вдячності звернувся він до людей, котрі кращі роки свого життя віддали роботі у підрозділах пожежно-рятувальної служби Прикарпаття. За плечима сивочолих ветеранів – не одна сотня тривожних викликів та десятки врятованих людських життів. Очільник обласного рятувального відомства побажав ветеранам та пенсіонерам служби міцного здоров’я, тепла та родинного затишку. Виступаючи перед присутніми, своїми спогадами про десятиліття служби у пожежній охороні Івано-Франківщини поділився колишній начальник управління пожежної охорони УМВС в області, полковник внутрішньої служби у відставці  Павло Тимків. Павло Володимирович нагадав колегам по службі, а також молодому поколінню рятувальників про те, що бойова готовність підрозділів пожежної охорони Івано-Франківщини завжди була на найвищому рівні. Недарма прикарпатських пожежників неодноразово залучали до гасіння великих пожеж не лише у сісідніх областях, а навіть і за кордоном.

Перед ветеранами виступив і голова обласної ради ветеранів та пенсіонерів МНС України Іван Дмитришин. Він підкреслив, що ветерани служби МНС – не просто поважні та шановані люди, а, насамперед, хороші вчителі та наставники для молодого покоління рятувальників. В ході урочистостей за сумлінну багаторічну службу в пожежно-рятувальних підрозділах області, з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветеранів  пенсіонерів та ветеранів служби було нагороджено Почесними грамотами Івано-Франківської обласної адміністрації та Грамотами Головного управління МНС в області.

Святкового настрою усім присутнім додали музичні вітання від юних виконавців. Урочисті заходи продовжилися на стадіоні спортивно-оздоровчого комплексу імені Героїв-пожежних Головного управління МНС в області. Пенсіонерам та ветеранам служби продемонстрували сучасну техніку та спеціальне обладнання, що є сьогодні на озброєнні рятувальників Івано-Франківщини.  Ветерани та пенсіонери пожежно-рятувальної служби Прикарпаття і досі велика та дружня родина. Вони радіють кожній нагоді зустрітися і поспілкуватися, згадати минуле та поділитися планами на майбутнє.

Тих, хто через поганий стан здоров’я не зміг прибути на урочисті заходи, працівники Головного управління МНС в області відвідали вдома та у лікувальних закладах.

Автор: Юлія ГРИНЯК,  Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області