друкувати


Молоде міліцейське поповнення прийняло присягу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-02 10:00:53

113 молодих курсантів першого курсу Прикарпатського юридичного інституту Львівського державного університету МВС прийняли сьогодні присягу працівника органів внутрішніх справ на вірність народу України.

Привітати новоспечених правоохоронців прибули перший заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС полковник міліції Юрій Сіденко, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ полковник міліції Олександр Марін, перший заступник начальника УМВС в Івано-Франківській області полковник міліції Ігор Сав’юк, керівники силових відомств Прикарпаття, представники міської та обласної влади, духовенства.

Начальник інституту полковник міліції Мирослав Бучко зачитав курсантам та усім присутнім привітання від міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, побажав першокурсникам неухильно слідувати у своїй діяльності девізу МВС: «Безпека народу – найвищий закон».

«Я думаю, що кожен працівник органів внутрішніх справ, – розповідає він журналістам, – приймаючи присягу, усвідомлює, яку він відповідальність взяв на себе, коли буде працювати. Я думаю, що наші першокурсники теж це усвідомили. Тож звісно це є надзвичайно серйозний акт».

З його слів, цьогорічне поповнення вже пройшло «курс молодого бійця» – табірний збір в навчально-тренувальному центрі «Лисець», завдяки якому стали згуртованішими, отримали навички стройової підготовки, що показало проходження урочистим маршем. «Тож дечому їх навчили, – зазначив пан Бучко, – а далі навчання покаже. Ми докладем усіх сил, щоб вони стали гідними правоохоронцями».

Прийняття присяги – це не проста формальність, – переконаний колишній керівник навчального закладу полковник внутрішньої служби у відставці Володимир Васюренко. З його слів, це клятва, яка закарбовується назавжди. Відтак він побажав курсантам постійно піднімати авторитет органів внутрішніх справ, неухильно боротись з тим злом, яке нас оточує.

Для першокурсника Вячеслава Слободянюка з Вінниці служба в міліції – продовження сімейної традиції. «В цей навчальний заклад захотів поступити, – розповідає він, – тому що мій батько колись тут вчився. Він також працював в міліції. Знаю, яка буде робота. Саме в міліції хочу працювати, тому що хочу захищати людей від протиправних посягань». Зі слів курсанта, перші два тижні давались йому, як і більшості його товаришів важкувато. Давалися взнаки незвична обстановка та віддаленість від дому, але за подальший місяць, перезнайомившись вже з усіма однокурсниками, він зрозумів, що навчання в Прикарпатському юридичному інституті цікаве і корисне, як і сама служба в органах внутрішніх справ.

На завершення церемонії нове міліцейське поповнення освятили представники духовенства основних християнських конфесій, після чого молоді члени великої міліцейської сім’ї разом зі своїми старшими колегами по навчанню, карбуючи крок, пройшли урочистим маршем по давньому інститутському плацу, показуючи свою виучку батькам, численним родичам та гостям свята.

Автор: Сергій БІЛИЙ