друкувати


І.Олійник: Обласна влада робить все для того, щоб інвестиції з-за кордону прийшли на Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-10-01 05:30:58

Голова обласної ради Ігор Олійник та перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Плавюк зустрілися з представниками шведської компанії "АВ Electrolux": віце-президентом компанії з виробництва Ернесто Ферраріо, віце-президентом по зв'язках з громадськістю Андерсом Едхольмом, директором з розвитку Андрієм Ступіним, уповноваженим представником фірми "Antonio Merloni SpA" Емілією Серпе та директором місцевого товариства "Українська побутова техніка" Галиною Римарук.

Приводом для зустрічі стала новина про те, що в серпні цього року італійська компанія "Antonio Merloni" уклала угоду щодо продажу основних фондів (виробництва автоматичних пральних машин), на заснованому нею в Івано-Франківську підприємстві ТОВ "Українська побутова техніка", компанії "AB Elektrolux". Уже у вересні шведська компанія заснувала в обласному центрі товариство "Elektrolux Україна", яке має стати 18 підприємством компанії в Європі і першим у країнах колишнього Союзу. Орієнтовно, до квітня 2011року "Українська побутова техніка" випускатиме пральні машини під італійською торговою маркою "Zanussi", а вже потім розпочне власне виробництво побутової техніки під брендом "Еlectrolux", яку планує реалізовувати не тільки на території України, а й в країнах СНД, Центральній та Східній Європі.

Вислухавши гостей зі Швеції, Ігор Олійник запевнив їх, що "згідно компетенцій, обласна влада робить все для того, щоб інвестиції з-за кордону прийшли на Прикарпаття." Більше того, очільники краю максимально зацікавлені в тому, щоб вони надходили з різних країн.

Попри це, голова обласної ради висловив стурбованість з приводу збереження робочих місць працівників підприємства "Українська побутова техніка" в новій компанії. На що Ернесто Ферраріо відповів: "Ми позитивно вражені як культурою даного виробництва, так і його працівниками" і запевнив, що нове підприємство не тільки не скорочуватиметься, а навпаки розширюватиметься.

Наостанок Андрій Ступін додав, що "Electrolux" - дуже відповідальна економічна одиниця у всіх країнах світу, де функціонують їхні підприємства і щодо податків, і щодо працівників.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської обласної ради