друкувати


27 вересня корпорація Google відзначає свій 12 день народження

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-27 04:45:45

27 вересня, корпорація Google відзначає свій 12 день народження. На честь свята пошуковик прикрасив свою головну сторінку новою святковою картинкою у вигляді замальовки, відомої в Мережі як Doodl.

На святковому логотипі намальований торт з назвою компанії і свічкою замість букви L. Ця картинка створена 89-річним художником Вейном Тібо зі США, що одержав популярність завдяки зображенню тортів, предметів побуту та інших об'єктів масової культури.

Корпорація Google була заснована 4 вересня 1998 року, а домен Google.com зареєстрований 15 вересня 1997 року.

Google - перша за популярністю в світі пошукова система, що обробляє понад 40 мільярдів запитів на місяць. Лідер пошукових машин Інтернету займає більше 60% світового ринку та індексує більше 8 мільярдів веб-сторінок. Google може знаходити інформацію 191 мовою.

Пошукова система Google була створена як навчальний проект студентів Стенфордського університету Ларі Пейджа і Сергія Бріна, які в 1996 році працювали над пошуковою системою BackRub, а в 1998 році на її основі створили пошукову систему Google. Назва Google походить від числа Гугол, яке означає десять у сотій степені.

Джерело: ТСН.ua