друкувати


В Івано-Франківську відбулося «Свято лісорубів»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-27 04:00:33

Найвправніші лісоруби Івано-Франківська взяли участь в конкурсній програмі «Свята лісорубів», яке відбулось 25 вересня на майдані Шептицького обласного центру.

Майстри пили і сокири змагалися у трьох дисциплінах, які є основновоположними для працівників лісопереробної галузі: крижування колоди, крижування комбінованим зрізом та обрізка гілок. «Свято лісорубів в Івано-Франківську відбувається вперше, - розповідає організатор дійства Тамара Луценко, - раніше подібні змагання відбувалися в різних регіонах і різних країнах, а також в окремих Держлісгоспах. Участь в змаганнях беруть професійні івано-франківські лісоруби. Прикарпатський регіон славиться там, що тут є багато лісорубів, але тих, хто виконує конкурсні вправи на професійному рівні не так багато».

Всі вправи необхідно було робити точно: з дотриманням відповідних кутів і сантиметражу, а також швидко. Відтак, до учасників висувались певні вимоги: необхідно було бути професійним лісорубом і мати досвід роботи в лісопереробній галузі не менш як три роки.

Родзинкою свята стала робота скульптура Ярослава Ріпея, який за допомогою бензопили вирізав із простої колоди макет бензинової пили.

Після завершення конкурсної програми на учасників свята очікувала конкурсна програма за участю місцевих гуртів «Кораллі», «Цвіт кульбаби» та «Листопад». Організатори свята розраховують, що воно стане традиційним і відбуватиметься щорічно.

Автор: Сергій БІЛИЙ