друкувати


Кримінальний імпорт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-23 03:20:48

Нещодавно працівниками відділення боротьби з незаконним обігом підакцизних товарів головного відділу податкової міліції ДПІ в м.Івано-Франківська було виявлено та задокументовано факт реалізації запчастин до автомобіля жителем обласного центру без будь-яких документів на право зайняття підприємницькою діяльністю.

При подальшій перевірці було виявлено і вилучено нові запасні частини до автомобілів та запчастини частково розкомплектованих автомобілів, що потрапили на територію України контрабандним шляхом та, відповідно, не були оформлені в органах МРЕВ УДАІ УМВС в Івано-Франківській області. Орієнтовна вартість вилученого майна становила близько 400 тис.грн.

За даним фактом працівниками податкової міліції проводиться дослідча перевірка і після вияснення обставин справи буде прийнято рішення про притягнення до відповідальності згідно з чинним законодавством.

З початку року з метою протидії незаконного ввезення товарів в Україну та їх подальшого обігу на внутрішньому ринку, виявлення та руйнування схем ухилення від оподаткування у вказаній сфері та мобілізації коштів до бюджету в рамках операції “Щит” працівниками ДПІ в м. Івано-Франківськ проведено 12 документальних перевірок відносно СГД-імпортерів та суб’єктів, які займаються реалізацією високоліквідних груп товарів імпортного виробництва (побутова техніка, будівельні матеріали, тощо). За результатами перевірок донараховано податків на загальну суму 18,3 млн.грн.

Крім того, в рамках цієї операції, підрозділами податкової міліції Івано-Франківська вилучено незаконно ввезених на митну територію України товарно-матеріальних цінностей на суму близько 700 тис.грн.

Також протягом 8 місяців 2010 року івано-франківські податкові міліціонери викрили 3 злочини кримінального характеру. Відносно посадових осіб, які займались реалізацією високоліквідних груп товарів імпортного виробництва, було порушено кримінальну справу,  в тому числі 2 - за ознаками ч.3 ст.212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Джерело: ДПІ в м.Івано-Франківськ