друкувати


На Коломийщині запрацював Молодіжний спортивний центр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-22 04:45:38

У день християнського свята – Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня 2010 року, село П’ядики Коломийського району відзначало дві події: відкриття спортивного Молодіжного центру та спортивного майданчика.

Зранку П’ядики, уквітчані чорнобривцями і різнокольоровими кульками гостинно, з хлібом-сіллю зустріло високих гостей: начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації Мирослава Карабіна, голову Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, його заступника Лесю Білищак, голову районної ради, мешканця села П’ядики Дмитра Неміша, голову обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" Михайла Вінтоняка. Подія надзвичайно приємна для мешканців села, адже мова йде про колишнє приміщення Будинку культури місцевої дослідної станції. Треба сказати, що приміщення не функціонувало майже п’ятнадцять років, було занедбане і знаходилось в не найкращому стані.

І ось урочиста мить: щирі вітання висловив Мирослав Карабін: "Відновлення таких споруд – велика справа для країни, адже здорова нація розбудовуватиме і дбатиме про добробут своєї держави". Він подякував районній і місцевій владі, всім, хто приклався до реконструкції приміщення, пообіцявши, що в недалекому майбутньому почуємо прізвища тих, хто перемогами буде прославляти не тільки район, а й область і Україну. В обласній державній адміністрації уже розроблено розпорядження про утворення філіалу спортивної школи з легкої атлетики. Цю новину запрошені зустріли гучними оплесками.

Вітав з відкриттям і Михайло Негрич, який у своєму виступі наголосив, що влада й надалі дбатиме про відкриття таких закладів, де зможуть займатися фізичною культурою і спортом не лише діти, а й їхні батьки, бо міцна держава починається з міцної сім’ї. Він подарував дітям футбольні та волейбольні м’ячі.

Вітав співмешканців і Дмитро Неміш, подарувавши адміністрації центру польський годинник.

Було вручено подяки голів райдержадміністрації та районної ради керівникам відповідних служб, які реконструювали приміщення. Мить – і перерізана стрічка гостинно запрошує усіх у приміщення. Місцеві священики кроплять свяченою водичкою зали і запрошених. У спортзалі хлопці справно показують витвори карате, за що отримують в нагороду гучні оплески і щирі схвальні усмішки. У тренувальному залі випробовує свої м’язи хлопчик, наполегливо піднімаючи гирю. Група школярів захоплено приглядаються до штанг, ліворуч – тенісний зал, санвузли, кімната для занять аеробікою, роздягалки, душові кабіни. Радість в очах на дитячих й батьківських обличчях: діти в надійних руках, бо створено всі умови для того, аби молодь реалізувала себе через добрі справи.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА