друкувати


Керівника відділу внутрішньої безпеки ДПА затримали на хабарі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-22 02:00:58

Підрозділи внутрішньої безпеки в правоохоронних органах створювались свого часу з благородною метою: слідкувати за чистотою рядів правоохоронців, вчасно виявляти тих, хто використовує дану йому законом каральну владу задля власного збагачення, задоволення власних амбіцій та на шкоду важливій справі охорони закону. Та на ділі часто трапляється так, що «чистильники рядів» самі подекуди бувають нечистими на руку.

«Начальник відділу внутрішньої безпеки при Державній податковій адміністрації в Івано-Франківській області, - розповіла «Експресу» керівник прес-групи Управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, - всупереч не лише власним посадовим обов’язкам, але й Кримінальному Кодексу України, вимагав хабара за те, що не ініціюватиме проведення додаткової перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства в місті Долина, на якому підлеглі йому співробітники податкової виявили порушення».

Зі слів пані Римар, сума хабара, який вимагав чиновник становила 1 тисячу доларів або 8 тисяч гривень. Проте обережний правоохоронець не пішов одержувати їх особисто, а доручив цю справу своїй сестрі-працівниці цього ж підприємства, якій, до слова, в порядку додаткової «вдячності» керівник фірми обіцяв посприяти у просуванні. «Саме у момент, коли жінка отримала чималу пачку купюр, її також затримали співробітники СБУ».

В даний час стосовно затриманого податківця порушено кримінальну справу за одержання хабара службовою собою, яка посідає відповідальне становище, поєднане з вимаганням.

Автор: Сергій БІЛИЙ