друкувати


В Івано-Франківську стартував студентський чемпіонат зі стратегічно менеджменту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-21 03:45:10

Унікальна бізнес-симуляція, розроблена тридцять років тому відомими бізнесменами для тренування менеджерів міжнародних компаній торкнулась і обласного центру Прикарпаття, де віднедавна стартував перший студентський чемпіонат зі стратегічного планування «Global Management Challenge Junior».

«Дана програма, - розповідає «Експресу» заступник декана економічного факультету Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника Михайло Мацола, - працює в Україні вже кілька років, проте в нашому університеті впроваджується лише другий рік. Вона дає можливість студентам позиціонувати себе на ринку праці і насамперед на ринку інтелекту, що є дуже важливим в нашому глобалізованому світі».

Змагання розраховані на участь студентів третіх – п’ятих курсів вишів. Традиційно найактивнішу участь в них беруть студенти економічних факультетів. Зокрема, в минулому році команда економістів Прикарпатського університету увійшла до фіналу всеукраїнського чемпіонату, проте, як стверджує один з організаторів турніру Дмитро Романюк, участь в змаганнях можуть брати студенти будь-яких факультетів і спеціальностей, які володіють достатніми навичками та здібностями роботи в команді. «Програма дає можливість реалізувати себе як індивідуально, так і в команді, - продовжує пан Мацола, - а враховуючи той факт, що до її підтрики долучилась велика кількість великих бізнесових корпорацій і груп, ще й отримати достойне робоче місце з хорошою зарплатнею».

Зрештою, цьогоріч до організації чемпіонату на міжнародному рівні долучились навіть такі світові гіганти, як «Microsoft» та «Ernst & Young». «Минулого року, - говорить Дмитро Романюк, - одна з українських команд стала чемпіоном світу і всі її учасники були працевлаштовані у провідні міжнародні компанії».

Автор: Сергій БІЛИЙ