друкувати


У Турці на Коломийщині відкрито спортивний майданчик

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-21 03:30:27

Турка – мальовниче перспективне село, розташоване на віддалі 13 км від Коломиї та 70 км від Івано-Франківська. Місцева школа налічує 447 учнів, виховують і навчають їх 38 педагогів на чолі з директором школи, депутатом Коломийської районної ради Світланою Вихристюк.

Не так давно мешканці святкували День села – 610-у річницю з часу першої писемної згадки. А 21 вересня 2010 року, в селі відбулося урочисте відкриття спортивного майданчика зі штучним покриттям, вірніше міні-футбольне поле, яке віднині збиратиме всіх бажаючих у вихідні дні для гри у футбол.

На відкриття прибули високі гості не тільки з району, а й області: начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації Мирослав Карабін, голова обласної організації Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства "Колос" Михайло Вінтоняк, голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, його заступник Леся Білищак, голова районної ради Дмитро Неміш, голова АТЗТ "Степан Мельничук" , депутат Коломийської районної ради Мирослав Червінський, директор школи Світлана Вихристюк.

Гей під лінійку вишикувались учні школи в тремтливому хвилюванні: на них теж очікує важливий момент: сьогодні, вже зараз здорово зможуть поганяти футбольного м’яча.

У своєму виступі Михайло Негрич наголосив, що фізична культура і спорт є важливим чинником зміцнення здоров’я населення краю. "У Коломийському районі є багато молодих осіб, які люблять і займаються спортом, – зазначив голова району, – ми гордимося ними, бо вони прославляють не тільки Коломийщину, а й Україну у всьому світі.

Мирослав Карабін висловив впевненість, що серед дітей, присутніх на цьому заході є майбутні чемпіони, академіки, які будуть прославляти Українську державу. "Сьогодні обласною владою розглядається питання про можливість проведення олімпійських ігор в Карпатах", – зазначив обласний гість, – отож гості з усього світу з’їжджатимуться до нас виборювати перемогу". Було багато побажань здоров’я, сонячного настрою та бойових перемог. Районна влада подарувала волейбольні й футбольні м’ячі, обласна – комплекти спортивного одягу. Підводячи офіційну частину до завершення, Світлана Вихристюк усіх запросила на олімпійський урок.

Настала хвилююча мить – представники влади перерізують стрічку, місцеві священики освячують майданчик. На воротах – Мирослав Карабін, гола забиває Михайло Негрич, іншими словами чиновники випробовують поле. Удар – і перший м’яч летить у ворота. На міні-поле дружньо висипають дітлахи, розбирають м’ячі, щосили гамселячи один одному. В очах – блиск, на обличчі - задоволення.



Причина для радості є і Мирослава Червінського, адже саме він ініціатор диво-поля. Він передає вдячність на адресу відділу освіти райдержадміністрації та місцевим підприємцям, які з розумінням віднеслися до святої справи й допомогли завершити будівництво.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА