друкувати


Завершились міжнародні військові навчання «Репід Трайдент - 2010»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-21 09:15:42

У суботу 18 вересня, останні військовослужбовці, які брали участь в командно-штабних навчаннях із залученням військ «Репід Трайдент – 2010» покинули розташування Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що у Яворівському районі Львівської області.

Нагадаємо, що цей масштабний захід у рамках програми міжнародного військового співробітництва відбувався із 6 по 18 вересня і складався із двох фаз – командно-штабної та польової. У навчаннях брали участь понад 1300 військовослужбовців із 15 країн світу. Зокрема, армій України, США, Австрії, Азербайджану, Великобританії, Вірменії, Грузії, Канади, Македонії, Молдови, Норвегії, Польщі, Словенії, ФРН та Швеції.

Керівником навчань від української сторони був перший заступник командира 8 армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін, від США – заступник командира 40-ї піхотної дивізії Національної гвардії штату Каліфорнія бригадний генерал Національної гвардії штату Каліфорнія Шарлота Міллер.

Мета навчань полягала у підготовці національних штабів і підрозділів до спільних дій у складі багатонаціональних сил в операціях з підтримання миру. Також під час навчань проведено самооцінку 1-го та 2-го рівня підрозділів Збройних Сил України, виділених до Спільного фонду оперативних сил та можливостей Концепції оперативних можливостей з метою їх сертифікації для можливої участі в операціях з регулювання криз. Зокрема, аеромобільної роти та мінометної батареї 95 окремої аеромобільної бригади, інженерно-саперної роти та роти РХБ-захисту 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

Підбиваючи підсумки, співкерівники навчань відзначили, що усі завдання, які стояли перед особовим складом, виконані. Військовослужбовці різних країн діяли злагоджено та професійно. Окремо відзначили особовий склад 80 окремого аеромобільного полку 13 АК, який під час навчань виконував роль групи імітації.

- Високий професійний рівень, військову майстерність продемонстрували українські військовослужбовці. – підкреслила заступник командира 40-ї піхотної дивізії Національної гвардії штату Каліфорнія бригадний генерал Шарлота Міллер у своєму виступі.

Під час офіційної церемонії закриття навчань 70 військовослужбовців ЗС України отримали каліфорнійську Медаль Подяки. Решті учасників надано сертифікати про участь у навчаннях та пам’ятні медальйони.

Після закриття навчань, українські підрозділи здійснили на техніці марш до пунктів постійної дислокації військових частин.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)