друкувати


На Івано-Франківщині робота із заготівлі лісу проводиться вкрай незадовільно

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-20 05:30:32

«На Івано-Франківщині робота із заготівлі лісу проводиться вкрай незадовільно, - на цьому наголосив днями голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, відповідаючи на запитання учасників прес-туру. – Ми здійснюємо заготівлю лісу варварським методом. Зрубали деревину і трактор тягне її, при цьому знищуються молоді насадження. Вся Європа для заготівлі лісу вже давно використовує канатні дороги».

Враховуючи такий позитивний досвід, голова облдержадміністрації дав завдання виготовити спеціальну канатну трелювальну установку і на Прикарпатті. З наступного року, за словами Михайла Вишиванюка, лісівники краю заготовлятимуть деревину лише з використанням такої установки. Її особливості будуть обговорювати на обласному семінарі за участю працівників держлісгоспів, який запланований на 23 вересня.

Крім того, керівник області одним із першочергових завдань вважає будівництво доріг у лісі. Адже наявність доріг, переконаний Михайло Вишиванюк, сприятиме розвитку туризму на Прикарпатті, дасть змогу проводити протипожежні заходи та покращити догляд за лісом. «Коли є дороги, то є можливість на іншому рівні проводити санітарні рубки лісу. Таких рубок потребують на Прикарпатті місця, де ростуть всохлі смереки».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА