друкувати


Фотовиставка-конкурс "Вполюй пластика"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-20 03:15:10

Як ми вже повідомляли раніше, 14 вересня в відбулося офіційне відкриття"Осіннього фотовернісажу-2010". Саме в цей день у стінах Чернівецького художнього музею було презентовано фотовиставку-конкурс "Вполюй пластика" в рамках еко-мистецького проекту "Нові Карпати без пластикового спаму".

Ця виставка проходить за сприяння Івано-Франківської обласної організації НСФХУ, яка разом із ГО Молодіжною Мистецькою Формацією "Форумс", ГО "АРТ Гішефт", гуртом "КораЛЛі", управлінням туризму Івано-Франківської ОДА, державним управлінням охорони навколишнього природнього середовища та Івано-Франківським управлінням залізничних перевезень опікується усім вищеназваним проектом.

Фото-конкурс "Вполюй пластика" в повній мірі відображує проблему засмічення Карпат пластиковим сміттям в художній фотографії з творчим креативним світоглядом і є фотофіксацію драми цього забруднення. За думкою оргкомітету проекту, особливо актуальним для цієї виставки є дослідження природи людських взаємин, конфлікту цивілізації та природи. Виставка є заключним етапом проекту "Нові Карпати без пластикового спаму", метою якого є символічно-відчайдушний спосіб звернути увагу на вивіз пластику з регіону, оскільки спеціалізованих сховищ та підприємств його утилізації в регіоні немає, та сприяти організації налагодженої системи вивозу сміття.

На виставці представлені кращі фотороботи 14-ти авторів з Івано-Франківська, Луцька, Львова, Мукачева, Снятина та Ужгорода, які склали експозицію в результаті конкурсного відбору. Їх презентували у Чернівцях молодий івано-франківський художник Микола Джичка та куратор виставки Денис Трофімов, які очолюють оргкомітет цього еко-мистецького проекту. Після експонування в Чернівецькому художньому музеї виставка завітає також до Івано-Франківська, Ужгорода та Львова – обласних центрів, які охоплюють Карпатський регіон та стурбовані засміченням унікальної карпатської природи.

Сподіваємось, виставка не залишить байдужим жодного відвідувача і кожен, хто переймається цією проблемою, обов’язково зробить свій внесок у справу збереження природного багатства Карпат. Альберт Комарі, старший науковий співробітник Чернівецького художнього музею.

Джерело: www.press.cv.ua