друкувати


Влада Коломийщини привітала рятівників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-18 02:00:42

17 вересня – професійний день рятівників, працівників та ветеранів пожежної охорони. Професія, що вимагає великої відповідальності за життя і безпеку людей. Професіоналізм, готовність запобігти і ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захист здоров’я і життя людей, надання необхідної допомоги потерпілим викликають заслужену повагу й шану.

З приводу свята 17 вересня 2010 року в Народному домі м.Коломиї відбулися святкові урочистості. Благословив свято преосвященний Владика Миколай Сімкайло. З привітальним словом виступив голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, який зазначив, що професія пожежника-рятівника входить до десятки найнебезпечніших професій світу. Врятовані люди під час стихійних лих, численні листи зі словами вдячності від громадян, перша допомога населенню Коломийщини – яскраве підтвердження важливості цієї професії. Він подякував за самовіддану працю, високий професіоналізм, побажав здоров’я, миру, щастя та достатку.

Щирі вітання линули в залі й від заступника начальника ГУ МНС в області, полковника служби цивільного захисту Ігоря Оксинтюка, який підкреслив, що коломийський гарнізон на Коломийщині – найзразковіший і найкращий. Вітали еменесників й міський голова Юрій Овчаренко, колишній начальник МНС Мануїл Маник, голова ветеранів Євген Просяник, військовий комісар Олег Пархоменко, начальник виправної колонії с.Товмачик Василь Совтус, а начальник ГУ МНС в Івано-Франківській області Ігор Вацик зачитав святковий наказ, згідно з яким працівників нагороджено грошовою премією.

Кращих працівників-еменесників нагороджено грамотами голів райдержадміністрації та районної ради. Було також багато цінних подарунків, теплих слів, сліз на очах, адже на сцену піднімалися ветерани, ті, хто побував в горнилі Чорнобиля.

Найвища оцінка діяльності рятівників – це щира вдячність громадян. Сумлінна праця і професіоналізм, витримка і самовіддача, героїзм і сміливість – основні якості, притаманні всім працівникам служби.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА