друкувати


Проведено нараду з представниками готелів Івано-Франківської області

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-16 01:30:22

15 вересня проведено нараду з представниками готелів області, що включені в Державну цільову програму з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу.

На порядку денному розглядалися питання:

1. Про Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку та підготовки готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу».

2. Про підготовку до фінального частини чемпіонату з футболу «Євро-2012» та заходи готелів щодо підготовки до Євро-2012, співпрацю з місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

3. Сертифікація та категоризація готельних послуг.

У нараді взяли участь також представники виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Долинської райдержадміністрації, ДП «Івано-Франківськстандартметрологія».

На нараді були озвучені положення Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо розвитку та підготовки готельної інфраструктури до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу». Зокрема, присутніх було проінформовано про те, що з 01 січня 2011 року тимчасово, строком на 10 років, звільняється від оподаткування прибуток підприємств, отриманий ними від надання готельних послуг у готелях категорій «п’ять зірок», «чотири зірки», «три зірки» у разі якщо такі готелі (у тому числі новозбудовані чи реконструйовані) були введені в експлуатацію до 01 вересня 2012 року.

Представники запрошених на нараду готелів мали змогу отримати консультацію з питань сертифікації та категоризації готельних послуг.

Зі свого боку, представники готелів поінформували про заходи, які заплановані в готелях для поліпшення рівня обслуговування клієнтів, проблемні питання, які ускладнюють їх діяльність. Це, зокрема, високі тарифні ставки на електроенергію (тарифікація для готелів прирівнюються до підприємств виробничої галузі), доведення готельним закладам незручних лімітів газу та пов’язані з цим високі штрафні санкції.

Власниками готелів були висловлені пропозиції щодо доцільності продовження терміну сертифікату безпеки готельних послуг та сертифікату-підтвердження категорійності готелю з 3 до 5 років і звільнення готельних підприємств від сплати ПДВ, надання пільгових кредитів для проведення реконструкції.

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА