друкувати


В Івано-Франківську відкриють Центр адміністративних послуг

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-14 03:15:35

Об’єднати під одним дахом усі муніципальні служби, які надають мешканцям адміністративні послуги, вирішила міська влада Івано-Франківська, де з початку жовтня розпочне свою роботу Центр звернень громадян. «Основна мета створення Центру, - розповідає «Експресу» Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, - концентрація в одному місці надання всіх адміністративних послуг і, що найголовніше, забезпечення прозорості, адже надання всіх послуг буде відкритим».

В рамках створення центру до приміщення колишнього міського переговорного пункту, спеціально відремонтованого для прийому нових «жильців», вирішено перебазувати Міську реєстраційну палату та Міський дозвільний центр. Тут також чергуватимуть за спеціально розробленим графіком представники міських адміністративних служб, як-от: управлінь архітектури, земельних ресурсів, торгівлі, житлово-комунального господарства, служби у справах дітей, Міського рекламно-інформаційного центру тощо. «Розроблено спеціальний графік роботи служб, - розповідає начальник відділу дозвільно-погоджувальних процедур Івано-Франківського міськвиконкому Руслан Панасюк, - який буде зручним насамперед для громадян. Так представники архітектури та інші служби, що мають найбільше навантаження працюватимуть щоденно з 9-ї до 14-ї години без обідньої перерви, для служб з меншим навантаженням передбачено графік роботи через день». Зі слів пана Панасюка, до складу Центру свідомо не було включено представників департаменту соціальної політики міськвиконкому, на який приходиться левова частка адміністративних послуг, щоб не створювати додаткові навантаження на нову структуру і дати можливість її працівникам якісно виконувати вже покладені на них завдання.

Як стверджує чиновник, міському бюджету відкриття Центру звернень громадян обійшлось в 1,9 мільйонів гривень, 1,7 мільйонів з яких було витрачено на проведення капітального ремонту приміщення колишньої «переговорки», а 200 тисяч гривень належить використати на придбання меблів, вироблення відповідних рекламно-інформаційних стендів та обладнання структури в технічному плані.

Автор: Сергій БІЛИЙ