друкувати


Коломийська ОДПІ: Зарплата – на контролі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-14 10:20:54

Коломийська ОДПІ при проведенні операції "Зарплата в конверті" з початку року виявила 200 неоформлених найманих працівників, з них залучено до оподаткування 152, сплачено 15,2 тис. грн. Проведено 20 перевірок підприємств та підприємців, які виплачують заробітну плату, за результатами донараховано 74,3 тис. грн податку.

За відповідний період спільною робочою групою в складі представників виконавчої влади та контролюючих органів проведено 16 засідань із питання виплати заробітної плати нижче від встановленого мінімального рівня. Додатково надійшло до бюджету 60,1 тис. грн. У результаті роботи податківців з керівниками підприємств протягом січня-серпня погашено заборгованість по зарплаті в сумі 1073,1 тис. грн. До бюджету надійшло 68,4 тис. грн податку з доходів фізичних осіб.

Звертаємо увагу керівників підприємств, установ, організацій та підприємців на обов’язкове оформлення трудових відносин із найманими робітниками, на недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень, та плати в "конвертах". Незареєстрований належним чином працівник ризикує залишитися без права на отримання пільг та допомог, гарантованих державою, особливо при нарахування пенсії. Адже лише утримані та сплачені до бюджету кошти із офіційного заробітку – це гарантований захист прав та інтересів кожної працюючої людини.

Коломийська ОДПІ запровадила телефони, за якими можна повідомити про факти отримання заробітної плати"у конвертах": 2-07-26, 2-65-48.