друкувати


На Івано-Франківщині стався прорив на підземному продуктопроводі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-14 10:45:43

13 вересня близько 06.35 год. поблизу с.Болохівка Калуського району Івано-Франківської області з підземного продуктопроводу Дрогобич – Калуш відбулось витікання дизпалива на поверхню ґрунту з подальшим потраплянням в струмок Болохівець та річку Болохівка.

Продуктопровід, на якому стався прорив, належить ТОВ «Карпатнафтохім» м.Калуш. Подача нафтопродукту в продуктопровід була зупинена шляхом перекривання засувок. Щоб не допустити подальшого розлиття дизпалива, на струмку Болохівець було встановлено 20 загороджень та ще 3 загородження на р.Болохівка. Наразі причина витоку дизпалива та завдані збитки встановлюються.

На місці події працюють оперативна група Головного управління  МНС в області під керівництвом начальника Головного управління МНС в області Володимира Чернецького, мобільно-оперативна група Калуського райвідділу ГУ МНС в області, об’єктова та районна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, аварійно-ремонтні бригади ТОВ «Карпатнафтохім», розгорнуто роботу об’єктового штабу з ліквідації аварії. Для ліквідації прориву задіяно 28 чоловік особового складу бійців МНС, 6 одиниць техніки.  Ситуація контрольована.

Джерело: Центр пропаганди ГУМНС в Івано-Франківській області