друкувати


Здоровий спосіб життя стає модним і в Україні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-13 07:00:05

Здоровий спосіб життя стає модним і в Україні. Правильне харчування, заняття фітнесом та спа-салони далеко не кожному до снаги та по кишені. А от потішити організм кисневими коктейлями цілком доступно.

Їх пропонують дедалі більше місцевих кафе, з'являються і спеціалізовані фітобари. За кордоном цей корисний, а до того ще й смачний лік вже давно користується попитом. І недаремно. Кисень, що потрапляє в організм через шлунок, кажуть фахівці, вдесятеро ефективніший від того, що надходить через легені. Кисневі коктейлі мають подвійну дію.

Однією зі складових сприятливого впливу на організм є дія кисню. Іншою — основа напою. Нею може бути сік, відвар трав або їхня суміш. Нерідко у ньому присутні вітамінні чи смакові добавки, складові лікарських екстрактів, тонізуючі речовини та плодово-ягідні сиропи. Піноутворювальною речовиною є білок курячого яйця чи желатиновий розчин.

Такі коктейлі зміцнюють імунітет та сон, оздоровлюють серцево-судинну систему та покращують травлення. А ще це напій краси — з його допомогою омолоджуються та худнуть. Хоча є у фахівців і застереження при застосуванні. У кабінеті оксигенотерапії дитячої міської лікарні киснем насичують відвари шипшини, мати-й-мачухи та інших трав. Такий метод, кажуть фізіотерапевти, особливо ефективний при лікуванні наймолодших пацієнтів. Насправді все нове — добре забуте старе. Ще у 60-х роках минулого століття кисневими коктейлями пригощали у багатьох місцевих лікувальних закладах, та навіть дитсадках.

Джерело: Радіо «Західний полюс»