друкувати


Т.Сапа поступився у титульному бою на турнірі з тайського боксу в Луганську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-13 10:30:05

У Луганську відбувся престижний турнір з тайського боксу "Майстри рингу". У центральному поєдинку вечора, за титул чемпіона України серед професіоналів по версії PRO-AMAT взяв участь наш земляк.

Другий титульний бій в кар’єрі івано-франківського тайбоксера, вихованця професійного центру тайського боксу "Бескид" Тараса Сапи вийшов не зовсім успішним. У Луганську наш спортсмен протистояв титулованому і досвідченому Валентинові Рибалко.

Але перш ніж розповісти про бій, зупинимося на самому турнірі. "Майстри рингу" навели шуму на Сході України. Чого варто те, що перед турніром Тарас Сапа та Валентин Рибалко дали спільну прес-конференцію журналістам, а бої проходили перед вщерть заповненими трибунами місцевого розважального центру "Опера".

Тепер про власне титульний бій. Він став справжнім поєдинком двох характерів. Як розповідає тренер Тараса Андріан Петрущак, на спочатку важко було сказати, на чиєму боці перевага. Ключова подія сталася у другому раунді, коли після невдалого падіння обох спортсменів Тарас Сапа пошкодив собі плече. Не зважаючи на це, він таки продовжив бій, пропрацював "другим номером", захищаючись від небезпечних атак суперника.

Рибалко є одним з улюбленців луганчан. Тому публіка чекала видовища. До слова, більшість зі своїх перемог Валентин здобував нок-аутами. Тому для шанувальників стало несподіванкою, що менш відомий, досвідчений та титулований суперник з далекого Івано-Франківська вистояв у всіх раундах поєдинку.

За таких обставин дебют Тараса на луганському ринзі є більш ніж вдалим. Іванофранківець зарекомендував себе з хорошого боку та показав, що є достойним суперником з характером. Наразі ж йому доведеться деякий час залікувати травму, а далі — підготовка до нових поєдинків.

Джерело: sport.if.ua