друкувати


На Івано-Франківщині нагородили кращих спортсменів Прикарпаття та їхніх тренерів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-10 05:45:41

10 вересня в обласній державній адміністрації відбулося нагородження кращих спортсменів Прикарпаття та їхніх тренерів з нагоди професійного свята - Дня працівників фізичної культури та спорту.

На початку церемонії нагородження голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк поінформував учасників святкового зібрання про засідання Ради регіонів, що відбулося 9 вересня за участі Президента України Віктора Януковича, і на якому розглядалося питання державного бюджету на 2011 рік. За його словами, наступного року у бюджеті країни передбачається «значне збільшення» видатків на розвиток фізкультури і спорту.

« З кожним роком проблем у цій галузі ставатиме менше,- переконаний Михайло Вишиванюк. Мовляв, про це свідчить підготовка до проведення в Карпатах зимової Олімпіади 2022 року, яка стала «національною програмою». Адресуючи спортсменам краю слова подяки за високі результати, голова облдержадміністрації вручив заслуженому тренеру України Євгену Боднаруку з Надвірної медаль «За заслуги перед Прикарпаттям».

Переможці літніх молодіжних ігор, ветерани спорту, кращі тренери нагороджені почесними грамотами Міністерства з питань сім'ї, молоді та спорту, відділення Національного Олімпійського комітету, спільними грамотами облдержадміністрації та обласної ради. Спортсмени, які досягли найвагоміших результатів, отримали грошові премії та літературу на спортивну тематику від Національного Олімпійського Комітету.

Водночас спортсмени запропонували керівникам області ввести у сільських клубах і Будинках культури посади інструкторів з фізичної культури, «посприяти» створенню хокейного клубу в Калуші. За їхніми словами, «потребують впорядкування» бігові доріжки для легкоатлетичних занять на стадіоні «Рух» в обласному центрі.

Вислухавши уважно усі зауваження і пропозиції людей спорту, голова ОДА Михайло Вишиванюк запевнив: обласна влада сприятиме реалізації усіх добрих починань відомих спортсменів краю, фізкультурників, які направлені на розвиток спорту в регіоні.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА