друкувати


Цього року на полях Великої Британії був зібраний рекордний "урожай" загадкових узорів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-10 02:35:19

Влітку цього року на полях Великої Британії був зібраний рекордний "урожай" загадкових узорів, появу яких як правило приписують діям НЛО.

За 2010 рік у Британії було виявлено 55 так званих "кіл на полях", хоча багато з таких фігур має куди складнішу структуру, ніж просте коло. Всього в світі за цей рік таких малюнків з'явилося трохи менше 100. Найскладніший узор був знайдений в Уїлтширі - він має більше ста метрів у поперечнику і складається з 193-х кіл, що створюють концентричний узор. Серед найбільш красивих "інопланетних граффіті" цього літа - узор з двох напівмісяців, вписана у багатокутник зірка та малюнок у вигляді кола і направлених до його центру трикутників, що підозріло нагадує дошку для гри у дартс. Не обійшла невідомих творців узорів і мода на формат 3D - в тому ж Уїлтширі на вівсяному полі було виявлене зображення, яке з боку виглядає об'ємним. Воно є диметричною проекцією фігури з шести хрестів, вписаною в правильний шестикутник - гексагон.

Узори, утворені прим'ятим до землі колоссям злаків і добре помітні з повітря, стали темою, що широко обговорюється в суспільстві і ЗМІ з кінця 70-х років минулого століття. Багато з таких зображень створюють люди, які бажають привернути до себе увагу, виразити творчий порив або незвичайним чином прорекламувати свій бізнес. Проте, походження ряду узорів, у тому числі найбільш складних, до цих пір не отримало однозначного пояснення.

Джерело: Освітній портал