друкувати


Заслужений лікар в Івано-Франківську вимагав хабар за довідку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-10 11:15:42

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області під час отримання хабара затримали на гарячому завідуючого відділу профілактики ендокринних захворювань Українського науково-практичного центру ендокринної хірургії Міністерства охорони здоров’я України, професора, доктора медичних наук, заслуженого лікаря України. Про це ІМК повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Встановлено, що лікар, порушуючи всі вимоги, як того вимагає його статус, заради корисливої наживи створив умови, за якими особа, яка звернулася до нього, змушена була дати хабара. Протягом червня – вересня цього року професор вимагав та отримав 10 тис. грн хабара за сприяння в оформленні документів для отримання групи інвалідності. Наразі доктора медичних наук затримано.

За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 "Одержання хабара у великому розмірі" Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 10 років позбавлення волі.