друкувати


9 вересня розпочинається XIІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-09 12:15:16

9 вересня в Ужгороді на базі Закарпатської ОДТРК розпочнеться XIІ Міжнародний фестиваль телевізійних і радіопрограм для національних меншин «Мій рідний край», одним із співзасновників якого виступає Держкомтелерадіо.

Мета фестивалю – сприяти створенню та показу документальних фільмів, телевізійних і радіопрограм, які спрямовані на духовне відродження національних меншин, їх культурних надбань і цінностей, пошук шляхів вирішення проблем сьогодення етнічних спільнот, що компактно проживають на території країн - учасниць фестивалю, - повідомили ZAXID.NET у прес-службі Держкомтелерадіо.

Фестиваль триватиме до 19 вересня. Серед основних фестивальних заходів - круглі столи, творчі дискусії, семінари, тренінги для журналістів, які готують програми для національних меншин, презентації окремих програм, фільмів, проектів, виставки, брифінги, прес-конференції тощо. Також під час фестивалю відбудеться поїздка української делегації до Румунії (10-15 вересня), під час якої керівники українських ДТРК зустрінуться з румунськими журналістами на Суспільному телебаченні в Бухаресті. Також планується відвідання чотирьох румунських міст, де діють потужні телерадіоорганізації.

Фестивальні заходи на території Закарпатської області відбудуться 16-19 вересня. Міжнародне журі перегляне понад 40 телепрограм та понад 40 радіопрограм авторських колективів з десяти країн світу. Оцінюватимуть роботи українських та зарубіжних журналістів за номінаціями:

- Телевізійний ведучий;

- Радіоведучий;

- «Краща авторська робота» (телебачення/радіо);

- «Краща режисерська робота» (телебачення/радіо);

- «Краща операторська робота»(телебачення);

- «Краща звукорежисерська робота» (телебачення / радіо);

- «Краще музичне оформлення» (телебачення / радіо)

- Приз глядацької (слухацької) симпатії (телебачення / радіо);

- Спеціальні призи.