друкувати


У Долині відкрили свою Книгу рекордів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-06 01:00:53

У Долині на відзначення дня міста відкрили Книгу рекордів райцентру.

Перших рекордсменів обирали у трьох номінаціях — удар головою футбольного м’яча на дальність, метання сирих курячих яєць на дальність і точність (парний розряд) та кидання на дальність м’ячика для настільного тенісу.

Найбільше охочих (40 осіб) взяли участь у киданні яєць. Перемогли брати із села Княжолуки Долинського району — 14-річний Іван Колпаков та 13-річний Степан Коваль. Іван зумів упіймати яйце, яке кинув у нього Степан з відстані 18 м 10 см, причому яйце залишилось цілим. Хлопців нагородили подорожжю на повітряній кулі. Рекордсменом Долини з метання тенісного м’ячика став 18-річний Мар’ян Бояник з результатом 16 м 20 см. 22-річний Ярослав Димид встановив рекорд міста з удару головою м’яча, який відлетів на відстань 11 м 20 см.

«Є Книга рекордів Гіннесса, Книга рекордів України, а ми захотіли зробити власну, — прокоментував подію прес-секретар Долинської міськради Микола Проців. — Нинішні рекорди будуть першими в Книзі рекордів Долини. Спочатку книга буде рукописною. Але плануємо проводити різні конкурси сім–вісім разів на рік. Тож наприкінці року за їхніми результатами видаватимемо її друковану версію. Номінації ж придумуватимуть самі люди».

Джерело: Газета «Галичина»