друкувати


Учасників Всеукраїнської велоестафети зустрічали в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2010-09-02 02:30:47

Традиційно до Дня фізичної культури та спорту Всеукраїнським центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» за підтримки Кабінету Міністірв України, Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту проводиться Всеукраїнська велоестафета «Спорт для всіх єднає Україну!».

Велоестафета під цьогорічним гаслом «Із задоволенням за кермом!» охоплює всі регіони України та проходить за трьома маршрутами одночасно. 1 вересня велосипедисти стартували з Чернівців, Севастополя та Луганська, а 11 вересня усі учасники фінішуватимуть у Києві. Загальний кілометраж маршруту складає 4500 км. На останньому етапі велоестафети колона налічуватиме понад 300 учасників.

Івано-Франківська область однією з перших прийняла естафету. Так, 1 вересня з Чернівців велосипедна колона рушила через Коломию, Тисменицький район до обласного центру. На велосипедах можна було побачити байкерів різного віку.

«Вікових обмежень немає, але допускаються до такого тривалого заїзду лише ті учасники, які мають певний досвід, готові функціонально і фізично працювати протягом десяти днів, та, звичайно, мають відповідні велосипеди», - зазначив голова міськспорткомітету Віталій Матешко.

У Івано-Франківську велоестафету прийняли заступник міського голови Зінаїда Федорук, начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Мирослав Карабін та інші.

Також для велосипедистів організатори підготували концертну програму за участю художніх колективів нашого міста. Але родзинкою спортивного свята стали показові виступи команди PROtrialTEAM у складі Володимира Сабецького та Дениса Гриба, які захопили усіх своїми тріальними трюками.

Після урочистої частини учасники велоестафети мали змогу відпочити і наступного дня рушити далі за будь-якої погоди.

Так, 2 вересня о 9 ранку, не зважаючи на сильну зливу, велоестафета стартувала далі через Калуш, Долину на Стрий, потім через Міжгір’я на Закарпаття (Мукачеве, Ужгород, Хуст). Там до них приєднається закарпатська делегація і всі разом вирушають до столиці.

Джерело: sport.if.ua